top of page
Search

Hva er seksjonsfelling?

Noen ganger brukes begrep som for oss som jobber i faget er helt naturlig, meeeeen som kanskje ikke er like forklarende for andre...

Mange vet eller skjønner sikkert hva seksjonsfelling er, men tipper like mange ikke vet hva det innebærer. Det tenkte jeg å klargjøre her:


Kort fortalt er seksjonsfelling noe man gjør når det ikke er plass eller anleding til å felle et tre på "normal" måte fra bakken!

Seksjonsfelling innebærer at man klatrer opp treet ved hjelp av tau og spesielle pigger på skoene. Som regel kutter man alle grener når man klatrer opp, får dem ned på kontrolert måte en etter en, og så kutte av toppen av treet når man er høyt nok oppe. Når man da klatrer ned igjen deler man opp stammen i kubber (biter) som er små nok til å kontrollere!

Best om jeg gir et eksempel:
Ved treet på denne videoen var trikken rett til venstre, rett frem var det bærbusker og terrasse, mot høyre var huset + flere bærbusker.. og bakover (mot kamera) var drivhuset til naboen. Ingen av disse tingene har godt av å få et tre over seg.. Da seksjonsfeller man.. Man kutter kubber helt til man har kommet så langt ned at det er trygt å felle stammen fra bakken. Det gikk et gjerde rett under i tillegg. Da bruker man tau og firer ned grener som er større enn man klarer å kontrolere med håndmakt.Dette kan gjøres på de aller fleste trær. Uansett hvor høye eller nære knuselige ting det står. Noen få ganger er treet for farlig (råttent/dårlig) til å klatre i. Da må/burde man bruke lift. Koster litt mer, men sikkerhet kommer først.
838 views0 comments

Comments


bottom of page