top of page
Search

Beskjæring ved brekkasje og belastningsskaderDen siste tiden har det vært veldig mye brekkasje på bjørk og furu i Trøndelag distriktet.

Etter et voldsomt snøvær med kram og tung snø som festet seg til grenene. Vanligvis er bjørk rimelig seig. De bøyer seg og klarer å ri av belastningen, men denne gangen har det gått hardt ut over dem.


Som en anbefaling burde man få fjernet grener som er brukket (i allefall hvis de er av litt str) da disse kan falle ned uten noe videre forvarsel. Om det er et tre man har lyst til å bevare, kan det også lønne seg å få noen til å renskjære brekkasjen. Et «urent» brekkpunkt er en yndet plass for råtesopper å komme seg inn i stammen og treet bruker lenger tid på å vokse over grove sår og store flater. I noen tilfeller er det også brekkasjer som ikke syntes så godt fra bakken. Så ta en ekstra titt på treet ditt :)Furu tåler nok bedre å stå med en brukket stump på stammen, men kan jo være greit å rydde opp der også, særlig hvis det fremdeles henger grener oppe i treet!


Er jo naturligvis andre trær som har fått litt juling og samme gjelder for dem.

149 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page